El mètode

El Pilates o Contrologia, tal com va anomenar-lo a principis del segle vint Joseph H. Pilates, és un mètode d’acondicionament físic centrat en l’art del control del cos, la ment i l’esperit.

Actualment és considerat un dels mètodes més complerts, ja que es tracta d’un conjunt de més de cinc-cents exercicis d’estirament i enfortiment que es poden practicar a terra amb implements i/o amb màquines específiques del mètode.

Principis de Pilates en els quals ens centrem a Inhala Pilates

• Augmentar el control i consciència corporal (important per a la correcció postural i prevenció de lesions)
• Ser conscients de la relació del cos i la ment
• Equilibri entre la força, el control motor i la flexibilitat
• Saber respirar com a part de l’autoconeixement
• Fluïdesa i precisió dels moviments, i per ta
nt, millora de la coordinació

El mètode Pilates és ideal per a qualsevol persona independentment del seu l’estat físic. Donat que és un exercici que no comporta impacte sobre les articulacions, també és ideal per a gent que pateixi diferents patologies o lesions.

 


Pren una classe amb el mètode Unnata Pilates Aereo®

Descobreix el poder de la inestabilitat!

Preparats per superar els vostres límits i assolir els vostres objectius al mateix temps que enfortiu el cos des de dins?

Inhala és el primer estudi de Pilates de Girona en oferir entrenaments incorporant el mètode Unnata Pilates Aereo®, una combinació d’un matalàs i un gronxador o tela antigravity, un instrument que possibilita la preparació física de manera segura, saludable i eficaç alhora que permet un treball intens de l’equilibri i la coordinació que requereix l’exercici contra la força de la gravetat.

Aquest nou mètode té com a objectiu tant el treball a nivell muscular mitjançant els estiraments com la millora del rendiment físic per mitjà de la respiració i la coordinació de moviments.

Així doncs, amb el mètode Unnata Pilates Aereo® podreu assolir una biomecànica adequada tot tonificant tant la musculatura més profunda com la més superficial al mateix temps que treballareu la interacció entre el cos i la ment.

Els principis d’aquest mètode són: la concentració, el control, el centre i la fluïdesa.

Concentració

És la clau per mantenir l’equilibri entre el cos i la ment, ja només serem capaços de dissociar
els moviments un cop tinguem tota la nostra atenció centrada en ells.

Control

És present quan realitzem un moviment lentament i sense brusquedat per anar avançant a poc
a poc en el nostre treball muscular.

Centre

És on concentrem un grup muscular per realitzar el nostre treball al gronxador, ja sigui des
d’una reparació pèlvica fins al moviment d’estirament de qualsevol grup muscular.

Fluïdesa

És la combinació de moviments continus realitzats en diverses Series el que ens ajudarà a
assolir una major coordinació i flexibilitat.


Pren una classe amb el mètode Low Pressure Fitness®

“Redueix la pressió per augmentar el benestar”

Low Pressure Fitness (LPF) és un sistema d’entrenament basat en la tècnica hipopressiva que integra la correcció postural, la respiració i la consciència corporal juntament amb una metodologia d’ensenyament cuidada per adaptar-se a tota mena de públic i nivells de condició física.

La gimnàstica postural global de baixa pressió és un tipus d’exercici basat en el treball de la postura de la tècnica hipopressiva i la respiració del Ioga ancestral, amb el benefici afegit que provoca una disminució de la pressió de l’abdomen i el sòl pèlvic. Aquestes característiques fan que sigui considerat un mètode d’entrenament adequat tant a nivell terapèutic com a nivell preventiu.

Com aquest és un entrenament que incideix directament en la correcció postural i la respiració, està indicat per tothom qui desitgi sentir-se millorar, tant des d’un punt de vista terapèutic com per la millora de la condició física.

Independentment de l’objectiu, l’edat o el sexe que es tingui, el programa d’exercici Low Pressure Fitness és apte per totes aquelles persones que desitgin incorporar una rutina d’exercici global preventiu que incideixi en l’estirament i el reforç del cos de dins cap enfora, així com la consegüent reducció de la pressió per cuidar la seva salut.