Low Pressure Fitness

[av_textblock size=» font_color=» color=» av-desktop-hide=» av-medium-hide=» av-small-hide=» av-mini-hide=» av-medium-font-size=» av-small-font-size=» av-mini-font-size=» av_uid=’av-8phlb’]

Tens curiositat per provar el mètode Low Pressure Fitness però t’agradaria saber-ne més? No et preocupis, no cal que busquis més informació; a Inhala Pilates ja hem fet la feina per tu!

Què és LPF?

És un sistema d’entrenament basat en la tècnica hipopressiva que integra la correcció postural, la respiració i la consciència corporal juntament amb una metodologia d’ensenyament cuidada per adaptar-se a tota mena de públic i nivells de condició física.

Els dos fonaments del mètode LPF són el treball postural i l’entrenament respiratori que comparteixen la tècnica hipopressiva i el Ioga ancestral.

Les activitats de la vida diària, els esforços físics, la mala postura davant la pantalla de l’ordinador, etc., són factors que incideixen negativament sobre els òrgans interns de la cavitat abdominal que, sumats a l’estrès, augmenten la pressió exercida sobre la nostra columna vertebral. L’LPF, la «gimnàstica sense pressió» és una bona manera de prevenir els excessos d’aquesta pressió alhora que s’entrena la resta de la musculatura espinal.

La gimnàstica postural global de baixa pressió és un tipus d’exercici basat en el treball de la postura i la respiració, amb el benefici afegit que provoca una disminució de la pressió de l’abdomen i el sòl pèlvic. Aquestes característiques fan que sigui considerat un mètode d’entrenament adequat tant en l’àmbit terapèutic com en l’àmbit preventiu.

Quins són els seus beneficis?

El principi fonamental de Low Pressure Fitness és la màxima precisió postural. Hem de recordar que una postura correcta és fonamental per alleujar el mal d’esquena o el mal cervical causat pels mals hàbits adquirits pel sedentarisme; una columna vertebral sana que és capaç de mantenir-se dreta i suportar així els esforços de les activitats de la vida diària és una assegurança de salut per tota la vida.

Així mateix, la incidència en la musculatura estabilitzadora de la columna i l’entrenament mitjançant diverses postures antigravitatòries ajuden a entrenar els músculs encarregats d’estabilitzar la columna: els abdominals i el sòl pèlvic. La pràctica de l’exercici hipopressiu implica l’elevació del sòl pèlvic i activa la faixa abdominal, motiu pel qual és molt indicat per a dones interessades en la recuperació postpart.

A més, practicar els exercicis respiratoris de l’LPF ajuda a regular la freqüència i els patrons respiratoris, incidint directament sobre el control dels estats d’ansietat o estrès. L’entrenament de la musculatura respiratòria és fonamental per millorar la funció pulmonar i l’eficiència respiratòria, que és tan necessària per a persones amb problemes respiratoris com pels esportistes en general. El diafragma toràcic és el principal múscul respiratori, actuant com si es tractés d’una bomba de circulació. Els exercicis respiratoris de l’LPF ajuden a mobilitzar el sistema circulatori, limfàtic i visceral. Així, el transit intestinal es veurà afavorit gràcies a l’increment de la mobilitat respiratòria, ajudant a les persones amb estrenyiment o pesadesa abdominal.

Per a qui està recomanat?

Com aquest és un entrenament que incideix directament en la correcció postural i la respiració, està indicat per tothom qui desitgi sentir-se millorar, tant des d’un punt de vista terapèutic com per la millora de la condició física. Homes, dones i fins i tot persones grans o nens poden beneficiar-se de les múltiples aplicacions del fitness a baixa pressió.

Independentment de l’objectiu, l’edat o el sexe que es tingui, el programa d’exercici Low Pressure Fitness és apte per totes aquelles persones que desitgin incorporar una rutina d’exercici global preventiu que incideixi en l’estirament i el reforç del cos de dins cap enfora, així com la consegüent reducció de la pressió per cuidar la seva salut.

És per aquest motiu que no hi ha contraindicacions relatives al mètode LPF, sinó a l’exercici físic en general i en particular a l’exercici cos-ment. El programa d’entrenament es pot adaptar segons les diferents necessitats individuals. Per això és imprescindible entrenar amb un professional qualificat que sabrà com adaptar el programa.

[/av_textblock]

[av_horizontal_gallery ids=’414,411,412,372′ height=’25’ size=’large’ links=’active’ lightbox_text=» link_dest=» gap=’large’ active=’enlarge’ initial=» control_layout=’av-control-default’ id=» av_uid=’av-jm0uip4j’][/av_horizontal_gallery]

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *